17_12_2012_ 4.jpg

Саопштења

17.12.2012. - 17:40

Председник Николић са председником Владе Републике Чешке, Петером Нечасом

Београд, 17. децембар 2012. године - Председник Републике Србије Tомислав Николић састао се данас у Београду са председником Владе Републике Чешке, Петером Нечасом.

У разговору са премијером Нечасом, председник Николић је истакао значај бројних инвестиција чешких предузећа у Србији, као и многих пројеката, предвиђених за будућност. Председник Николић је изразио захвалност на подршци чешке владе Србији у процесу прикључења Европској унији и изразио уверење да ће наша земља наставити са спровођењем реформи, као и да ће дијалогом и мирним путем настојати да заштити своје интересе у јужној српској покрајини.

 

Председник Владе Републике Чешке истакао је да његова земља сматра Србију битним партнером у региону југозападног Балкана и да ће прикључењем Србије Европска унија ојачати на овим просторима. Сложивши се са ставом Николића да је Србија важан партнер за Републику Чешку, да традиционално добри односи пружају могућност за још више инвестиција и долазак бројних компанија које ће остати на овим просторима, премијер Начас се захвалио на прилици да размени мишљења са председником Николићем, као и на прилици да се настави сарадња две државе на највишем нивоу.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.