Crveni krst.jpg

Saopštenja

07.05.2013. - 16:19

Predsednik Nikolić sa predstavnicima Crvenog krsta

Beograd, 07. maj 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas, povodom 150 godina od osnivanja Crvenog krsta, sa delegacijom Crvenog krsta Srbije i Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koju su predvodili prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije i gospođa Anita Underlin, direktor Evropske zone Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

 

Predsednik Nikolić je, čestitajući ovaj značajni jubilej, rekao da su osnivači Crvenog krsta bili vizionari, a vizionari su ljudi koji pokreću svet. On je istakao da je Crveni krst organizacija koja je dobrodošla za svaku vrstu pomoći i podrške od strane Republike Srbije, jer, kako je rekao, „na njihova vrata niko ne kuca iz obesti, već kuca sirotinja“, a kao humano društvo u moralnoj obavezi smo da pomognemo svima kojima je pomoć neophodna.

 

Tokom razgovora sa predstavnicima ove humanitarne organizacije, posebno je apostrofiran problem 12.214 nestalih lica iz sukoba tokom devedesetih godina prošlog veka, čija sudbina je i dalje nepoznata. U vezi rešavanja tog problema, predsednik Republike je obećao punu podršku naše države Crvenom krstu, jer je Srbija takođe izuzetno zainteresovana da se razjasni sudbina Srba nestalih tokom ovih sukoba.

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.