Crveni krst.jpg

Саопштења

07.05.2013. - 16:19

Председник Николић са представницима Црвеног крста

Београд, 07. мај 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас, поводом 150 година од оснивања Црвеног крста, са делегацијом Црвеног крста Србије и Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца, коју су предводили проф. др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије и госпођа Анита Ундерлин, директор Европске зоне Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

 

Председник Николић је, честитајући овај значајни јубилеј, рекао да су оснивачи Црвеног крста били визионари, а визионари су људи који покрећу свет. Он је истакао да је Црвени крст организација која је добродошла за сваку врсту помоћи и подршке од стране Републике Србије, јер, како је рекао, „на њихова врата нико не куца из обести, већ куца сиротиња“, а као хумано друштво у моралној обавези смо да помогнемо свима којима је помоћ неопходна.

 

Током разговора са представницима ове хуманитарне организације, посебно је апострофиран проблем 12.214 несталих лица из сукоба током деведесетих година прошлог века, чија судбина је и даље непозната. У вези решавања тог проблема, председник Републике је обећао пуну подршку наше државе Црвеном крсту, јер је Србија такође изузетно заинтересована да се разјасни судбина Срба несталих током ових сукоба.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).