Saopštenja

20.12.2012. - 15:30

Predsednik Nikolić sa predstavnicima opozicionih stranaka

Beograd, 20. decembar 2012. godine – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić održao je odvojene sastanke sa predstavnicima opozicionih stranaka o Platformi za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

Prvi sastanak održan je sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom, zatim predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom, Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem i predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.

Predsednik Srbije je tokom razgovora istakao da je pitanje Kosova i Metohije istorijsko pitanje oko koga je potrebno postići najširi mogući konsenzus svih relevantnih političkih faktora. Platforma za pregovore se pre svega bazira na očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije, srpskog naroda koji živi na KiM, kao i srpskih crkava i manastira.

Predstavnici opozicije su obavestili predsednika Republike da će Platformu za nastavak pregovora Beograda i Prištine predstaviti svojim stranačkim kolegama. Podršku Platformi i eventualne sugestije, predstavnici opozicionih stranaka dostaviće u narednim danima. 

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.