Саопштења

20.12.2012. - 15:30

Председник Николић са представницима опозиционих странака

Београд, 20. децембар 2012. године – Председник Србије Томислав Николић одржао је одвојене састанке са представницима опозиционих странака о Платформи за наставак разговора Београда и Приштине.

Први састанак одржан је са председником Демократске странке Драганом Ђиласом, затим председником Демократске странке Србије Војиславом Коштуницом, Либерално демократске партије Чедомиром Јовановићем и председником Савеза војвођанских Мађара Иштваном Пастором.

Председник Србије је током разговора истакао да је питање Косова и Метохије историјско питање око кога је потребно постићи најшири могући консензус свих релевантних политичких фактора. Платформа за преговоре се пре свега базира на очувању територијалне целовитости Србије, српског народа који живи на КиМ, као и српских цркава и манастира.

Представници опозиције су обавестили председника Републике да ће Платформу за наставак преговора Београда и Приштине представити својим страначким колегама. Подршку Платформи и евентуалне сугестије, представници опозиционих странака доставиће у наредним данима. 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).