tan2017-2-3_16407853_0.jpg

03.02.2017. - 00:00

Predsednik Nikolić sa premijerom Crne Gore

Beograd, 03. februar 2017. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

Predsednik Nikolić i premijer Marković saglasili su se da naše dve države mogu daleko više postići na polju ekonomske saradnje, ukoliko budu radile zajedno. Veliki potencijal ima saradnja u oblastima energetike i turizma, a ključni preduslov za sve je efikasnije infrastrukturno povezivanje Srbije i Crne Gore. Od zajedničkih infrastrukturnih projekata predsednik Nikolić i premijer Marković posebno su istakli izgradnju auto-puta, od čega Srbija ne odustaje, kao i rekonstrukciju pruge Beograd - Bar. Posebno pitanje bila je imovina koju Republika Srbija poseduje u Crnoj Gori, koja je procenjena na više od sto miliona evra, a koja uopšte nije iskorišćena. Predloženo je da se pomoću zajedničkih projekata ta imovina stavi u funkciju, kako bi počela da donosi profit.

Predsednik Nikolić i premijer Marković zaključili su da bi bilo dobro da obe države, kao zemlje - kandidati za članstvo u Evropskoj uniji, zajedno komuniciraju ka toj organizaciji i da se međusobno podržavaju na svom evropskom putu.

Predsednik Nikolić i premijer Marković razgovarali su i o položaju Srba u Crnoj Gori, kao i o političko - bezbednosnoj situaciji u regionu.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.