tan2017-2-3_16407853_0.jpg

Саопштења

03.02.2017. - 00:00

Председник Николић са премијером Црне Горе

Београд, 03. фебруар 2017. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са председником Владе Црне Горе Душком Марковићем.

Председник Николић и премијер Марковић сагласили су се да наше две државе могу далеко више постићи на пољу економске сарадње, уколико буду радиле заједно. Велики потенцијал има сарадња у областима енергетике и туризма, а кључни предуслов за све је ефикасније инфраструктурно повезивање Србије и Црне Горе. Од заједничких инфраструктурних пројеката председник Николић и премијер Марковић посебно су истакли изградњу ауто-пута, од чега Србија не одустаје, као и реконструкцију пруге Београд - Бар. Посебно питање била је имовина коју Република Србија поседује у Црној Гори, која је процењена на више од сто милиона евра, а која уопште није искоришћена. Предложено је да се помоћу заједничких пројеката та имовина стави у функцију, како би почела да доноси профит.

Председник Николић и премијер Марковић закључили су да би било добро да обе државе, као земље - кандидати за чланство у Европској унији, заједно комуницирају ка тој организацији и да се међусобно подржавају на свом европском путу.

Председник Николић и премијер Марковић разговарали су и о положају Срба у Црној Гори, као и о политичко - безбедносној ситуацији у региону.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.