Tan2013-6-3_152556256_4.jpg

Saopštenja

03.06.2013. - 16:00

Predsednik Nikolić sa premijerom Makedonije.

Beograd, 03. jun 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa Nikolom Gruevskim, predsednikom Vlade Republike Makedonije.

 
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić je još jednom istakao da je stabilnost regiona jugoistočne Evrope jedan od prioriteta politike koju vodi državni vrh Republike Srbije. Predsednik Nikolić je dodao i da je Srbija u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos toj stabilnosti tako što je pokazala rešenost da se jednom za svagda, razgovorima i obostranim kompromisima, reši problem Kosova i Metohije. On je izrazio očekivanje da će naša zemlja krajem juna dobiti datum otpočinjanja pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom i poželeo da i Makedonija uspešno okonča svoj put evrointegracija. 
 
Premijer Gruevski je rekao da su odnosi između Makedonije i Srbije uvek bili na visokom nivou i istakao potrebu da se oni i dalje unapređuju, pre svega na ekonomskom planu. Predsednik Vlade Makedonije izrazio je mišljenje da su Srbija i Makedonija ispunile sve kriterijume za početak pregovora sa Evropskom Unijom i dodao da naše dve zemlje treba da i dalje sarađuju tokom tog procesa.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.