Tan2013-6-3_152556256_4.jpg

03.06.2013. - 16:00

Председник Николић са премијером Македоније.

Београд, 03. јун 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Николом Груевским, председником Владе Републике Македоније.

У срдачном и пријатељском разговору, председник Николић је још једном истакао да је стабилност региона југоисточне Европе један од приоритета политике коју води државни врх Републике Србије. Председник Николић је додао и да је Србија у последњих годину дана дала велики допринос тој стабилности тако што је показала решеност да се једном за свагда, разговорима и обостраним компромисима, реши проблем Косова и Метохије. Он је изразио очекивање да ће наша земља крајем јуна добити датум отпочињања приступних преговора са Европском Унијом и пожелео да и Македонија успешно оконча свој пут евроинтеграција.

Премијер Груевски је рекао да су односи између Македоније и Србије увек били на високом нивоу и истакао потребу да се они и даље унапређују, пре свега на економском плану. Председник Владе Македоније изразио је мишљење да су Србија и Македонија испуниле све критеријуме за почетак преговора са Европском Унијом и додао да наше две земље треба да и даље сарађују током тог процеса.

Подели