Tan2013-3-26_12417125_0.jpg

Saopštenja

26.03.2013. - 17:26

Predsednik Nikolić sa šefom Misije EULEKS Berndom Borhartom

Beograd, 26. mart 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa šefom Misije EULEKS, Berndom Borhartom.

Tom prilikom predsednik Nikolić je izrazio odlučnost državnog vrha Republike Srbije da se pregovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini postigne trajno i pravedno rešenje problema južne srpske pokrajine. Predsednik Republike je istakao da su pregovori teški jer se zakoni, koje su donele privremene institucije u Prištini, postavljaju kao aksiom, a da bi se problem Kosova i Metohije rešio, potrebno je iskazati spremnost da se ti zakoni promene, kao što je i Srbija spremna da donese nove zakone. Predsednik Nikolić je takođe dodao da bi zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji zamenila paralelne institucije Srba u južnoj pokrajini.

 
Šef Misije EULEKS, gospodin Borhart, istakao je da je Misija koju vodi statusno neutralna i da za cilj ima uspostavljanje jednog uređenog društva na Kosovu i Metohiji. On je dodao da se u svom radu rukovode principom da pomažu svima, ali da im je u tom cilju potrebna saradnja.
 
Predsednik Republike Srbije istakao je da je Misija Euleks potrebna Srbiji i ponudio punu saradnju naše države sa Euleksom.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).