Tan2013-3-26_12417125_0.jpg

Саопштења

26.03.2013. - 17:26

Председник Николић са шефом Мисије ЕУЛЕКС Берндом Борхартом

Београд, 26. март 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са шефом Мисије ЕУЛЕКС, Берндом Борхартом.

Том приликом председник Николић је изразио одлучност државног врха Републике Србије да се преговорима са представницима привремених институција у Приштини постигне трајно и праведно решење проблема јужне српске покрајине. Председник Републике је истакао да су преговори тешки јер се закони, које су донеле привремене институције у Приштини, постављају као аксиом, а да би се проблем Косова и Метохије решио, потребно је исказати спремност да се ти закони промене, као што је и Србија спремна да донесе нове законе. Председник Николић је такође додао да би заједница српских општина на Косову и Метохији заменила паралелне институције Срба у јужној покрајини.

 
Шеф Мисије ЕУЛЕКС, господин Борхарт, истакао је да је Мисија коју води статусно неутрална и да за циљ има успостављање једног уређеног друштва на Косову и Метохији. Он је додао да се у свом раду руководе принципом да помажу свима, али да им је у том циљу потребна сарадња.
 
Председник Републике Србије истакао је да је Мисија Еулекс потребна Србији и понудио пуну сарадњу наше државе са Еулексом.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).