RNZ.JPG

Saopštenja

08.04.2013. - 13:45

Predsednik Nikolić sastao se sa predstavnicima Romske nacionale zajednice u Srbiji

Beograd, 08. april 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima Romske nacionale zajednice u Srbiji, a povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma.

 

Predstavnici Romske nacionale zajednice zahvalili su se predsedniku Republike na prijemu i pružili punu podršku državnom vrhu u teškoj situaciji u kojoj se država danas nalazi. Tokom razgovora, predstavnici Romske nacionale zajednice upoznali su predsednika Nikolića sa  problemima sa kojima se danas Romi u Srbiji suočavaju,  okolnostima u kojima žive i zatražili da im pomogne u ostvarivanju svojih prava.

 
Predsednik Srbije istakao je da je zaštita prava nacionalnih manjina u Republici Srbiji zagarantovana Ustavom Republike Srbije,  i da Republika Srbija mora da štiti njihova prava, kao i da im se, radi ostvarivanja potpune ravnopravnosti i očuvanja identiteta, jemči posebna zaštita.  
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).