RNZ.JPG

Саопштења

08.04.2013. - 13:45

Председник Николић састао се са представницима Ромске национале заједнице у Србији

Београд, 08. април 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са представницима Ромске национале заједнице у Србији, а поводом 8. априла, Светског дана Рома.

 

Представници Ромске национале заједнице захвалили су се председнику Републике на пријему и пружили пуну подршку државном врху у тешкој ситуацији у којој се држава данас налази. Током разговора, представници Ромске национале заједнице упознали су председника Николића са  проблемима са којима се данас Роми у Србији суочавају,  околностима у којима живе и затражили да им помогне у остваривању својих права.

 
Председник Србије истакао је да је заштита права националних мањина у Републици Србији загарантована Уставом Републике Србије,  и да Република Србија мора да штити њихова права, као и да им се, ради остваривања потпуне равноправности и очувања идентитета, јемчи посебна заштита.  
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).