becej.jpg

01.09.2012. - 00:00

Predsednik Nikolić u poseti fabrici Sojaprotein iz Bečeja

Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Sir Suma Čakrabarti, posetili su danas kompaniju Viktoria Grup u fabrici Sojaprotein iz Bečeja, a najviše zvaničnike ugostio je generalni direktor, Zoran Mitrović, sa predstavnicima menadžmenta ove kompanije.

Tokom posete predsednici su upoznati sa dosadašnjim rezultatima kompanije Viktoria Grup, njenom značaju u agroindustriji, ulozi kompanije u ukupnom izvozu Srbije kao i o realizovanim i planiranim investicijama. Gostima su predstavljeni i podaci o porastu svih poslovnih performansi fabrike Sojaprotein, ukupnog prihoda i izvoza, u proteklih deset godina od kada je sprovedena uspešna privatizacija ove kompanije.

Domaćini posete, pored vlasnika i direktora Viktoria Grup, bili su i predstavnici EBRD-a u Srbiji, na čelu sa Ijanom Braunom, vršiocem dužnosti direktora kancelarije u Srbiji. Naime, Evropska banka za obnovu i razvoj jedan je od vlasnika kompanije Viktoria Grup, sa preko 20 odsto učešća u vlasništvu.

Predsednik Nikolić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da u Srbiji postoje domaće kompanije čiji standardi i kvalitet poslovanja i proizvoda odgovaraju zahtevima najrazijenijih tržišta u Evropi i svetu, a čije poslovanje zavređuje podršku međunarodnih institucija kakva je, sasvim sigurno, Evropska banka za obnovu i razvoj.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).