becej.jpg

Саопштења

01.09.2012. - 00:00

Председник Николић у посети фабрици Сојапротеин из Бечеја

Председник Републике Србије, Томислав Николић, и председник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), Сир Сума Чакрабарти, посетили су данас компанију Викториа Груп у фабрици Сојапротеин из Бечеја, а највише званичнике угостио је генерални директор, Зоран Митровић, са представницима менаџмента ове компаније. 

Током посете председници су упознати са досадашњим резултатима компаније Викториа Груп, њеном значају у агроиндустрији, улози компаније у укупном извозу Србије као и о реализованим и планираним инвестицијама. Гостима су представљени и подаци о порасту свих пословних перформанси фабрике Сојапротеин, укупног прихода и извоза, у протеклих десет година од када је спроведена успешна приватизација ове компаније.

Домаћини посете, поред власника и директора Викториа Груп, били су и представници ЕБРД-а у Србији, на челу са Ијаном Брауном, вршиоцем дужности директора канцеларије у Србији. Наиме, Европска банка за обнову и развој један је од власника компаније Викториа Груп, са преко 20 одсто учешћа у власништву. 

Председник Николић је изразио задовољство чињеницом да у Србији постоје домаће компаније чији стандарди и квалитет пословања и производа одговарају захтевима најразијенијих тржишта у Европи и свету, а чије пословање завређује подршку међународних институција каква је, сасвим сигурно, Европска банка за обнову и развој.


Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.