tan2015-11-10_10211786_3.jpg

10.11.2015. - 16:44

Predsednik Putin uputio poziv predsedniku Nikoliću da poseti Rusiju

Beograd, 10. novembar 2015. godine - Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uputio je predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću pozdrave i poziv da uskoro poseti Rusiju, saopštio je danas u Beogradu ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin tokom sastanka sa predsednikom Srbije.

Detalji posete predsednika Nikolića Rusiji biće utvrđeni početkom decembra, kada u Beogradu bude boravio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Predsednik Nikolić je zahvalio ambasadoru Čepurinu na tome što je Rusija juče prilikom glasanja u Generalnoj konferenciji Uneska o članstvu takozvane „Republike Kosovo“ u toj organizaciji, još jednom pokazala da je iskreni prijatelj i saveznik Srbije. On je posebno istakao da je dobro što nije došlo do apsurda i presedana da takozvano „Kosovo“, koje nije međunarodno priznata država, postane član ove organizacije, jer bi to unelo nove podele i otvorilo vrata potpunoj politizaciji Uneska.

Predsednik Republike i ambasador Ruske Federacije dogovorili su i detalje posete gospođe Ljubove Nikolajevne Globove, direktorke Rossotrudničestva i koordinatorke Rusije u projektu oslikavanja hrama Svetog Save u Beogradu.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).