djentiloni.jpg

25.07.2017. - 12:39

Predsednik Vučić i predsednik Vlade Italije Paolo Đentiloni

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Italiji tokom koje se sastao sa predsednikom Vlade Italije Paolom Đentilonijem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu.

"Nema potrebe za potvrdom činjenice da su naše dve zemlje dobri prijatelji, sa sjajnim ekonomskim i političkim odnosima. Taj odnos treba iskoristiti i za poboljšanje stanja u regionu", istakao je italijanski premijer.

Predsednik Vučić naglasio je da je Italija jedan od najboljih trgovinskih partnera Srbije i izrazio nadu da će još više italijanskih investitora doći u Srbiju, kao i da će broj italijanskih turista biti povećan. On je zahvalio na punoj podršci Italije evropskom putu Srbije, kao i na angažovanju italijanske Vlade u organizaciji Samita zemalja Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, koji je održan pre dve nedelje u Trstu.

Predsednik Vučić obavestio je premijera Đentilonija o ekonomskim reformama koje je srpska Vlada preduzela u poslednje dve godine.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o nastavku dijaloga sa Prištinom,
odnosima u regionu i načinu za ubrzanje procesa integracija regiona Zapadnog Balkana u EU.

Premijer Đentiloni izrazio je nadu da će uskoro biti održana i sednica dve vlade.

Predsednik Vučić nastavlja posetu susretom sa predsednikom Republike Italije Serđom Matarelom.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).