davos_velika.jpg

Saopštenja

24.01.2019. - 13:10

Predsednik Vučić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sastancima sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hadimom Al Dareiem.

U razgovoru sa predsednikom EBRD Čakrabartijem predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, kao i planovima za buduću saradnju sa ovom finansijskom institucijom, koja podrazumeva kreditiranje konkretnih projekata poput autoputa Niš - Merdare, jačanje infrastrukture za navodnjavanje, kao i nabavku električnih vozova za regionalni saobraćaj. Čakrabarti je naglasio da EBRD pruža podršku javno privatnim partnerstvima i koncesijama u Srbiji, o čemu svedoči i finansiranje koncesije za Aerodrom Nikola Tesla.

Predsednik Vučić razgovarao je i sa potpredsednikom kompanije Al Dahra  Al Dareiem o aktivnostima te kompanije nakon preuzimanja PKB, izrazivši zadovoljstvo kako budućim planovima, tako i mogućnostima za dalju saradnju rekavši Al Dareiju da očekuje da, u godinama pred nama, PKB postiže sve bolje i bolje rezultate, na ponos Beograda i Srbije.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Davos,

24. januar 2019.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).