davos_velika.jpg

Саопштења

24.01.2019. - 13:10

Председник Вучић на Светском економском форуму у Давосу

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је учешће на Светском економском форуму у Давосу састанцима са председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем и потпредседником компаније Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата Хадимом Ал Дареием.

У разговору са председником ЕБРД Чакрабартијем председник Вучић је изразио задовољство досадашњом сарадњом, као и плановима за будућу сарадњу са овом финансијском институцијом, која подразумева кредитирање конкретних пројеката попут аутопута Ниш - Мердаре, јачање инфраструктуре за наводњавање, као и набавку електричних возова за регионални саобраћај. Чакрабарти је нагласио да ЕБРД пружа подршку јавно приватним партнерствима и концесијама у Србији, о чему сведочи и финансирање концесије за Аеродром Никола Тесла.

Председник Вучић разговарао је и са потпредседником компаније Ал Дахра  Ал Дареием о активностима те компаније након преузимања ПКБ, изразивши задовољство како будућим плановима, тако и могућностима за даљу сарадњу рекавши Ал Дареију да очекује да, у годинама пред нама, ПКБ постиже све боље и боље резултате, на понос Београда и Србије.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Давос,

24. јануар 2019.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).