20.06.2022. - 11:22

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Savezne Republike Somalije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Savezne Republike Somalije Muhameda Abdulahija.

Podsetivši na bogatu istoriju diplomatskih odnosa Srbije i Somalije, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja ambasade te zemlje u Beogradu, kao i očekivanje da će novi ambasador doprineti intenziviranju i unapređenju ekonomske i svake druge bilateralne saradnje. Ovom prilikom je rečeno da će biti povećan broj stipendija za somalske studente, koji bi da se školuju u Srbiji.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Somaliji na pokazanoj privrženosti međunarodnom pravu, kada je reč o Kosovu i Metohiji, a ambasador Abdulahi je, prenevši pozdrave predsednika Hasana Šeika Mohamuda, rekao da veoma cene angažovanje pripadnika Vojske Srbije u misijama EU, koje pomažu održavanju bezbednosti u Somaliji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
20. jun 2022. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).