Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Norveške

Saopštenja

13.09.2023. - 13:38

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Norveške

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma, kojima kralj Harald Peti imenuje Kristin Melsom za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Norveške u našoj zemlji.

Poželevši dobrodošlicu novoimenovanoj ambasadorki, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će se uspešna saradnja i dalji razvoj odnosa između Srbije i Norveške nastaviti i u njenom mandatu.
 
Dvoje sagovornika su razgovarali o bilateralnim odnosima i konstatovali da postoji dodatni prostor za produbljivanje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.
 
Predsednik Vučić je zahvalio Norveškoj na spremnosti da pomogne Srbiji u pravcu integrisanja u EU,  kao i u strateškim pitanjima, kakva je oblast energetike i sa zadovoljstvom je podsetio na svoju zvaničnu posetu Norveškoj.
 
Dvoje sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o globalnim pitanjima.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
 
Beograd,
13. septembar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).