Председник Вучић примио акредитивна писма новоименоване амбасадорке Краљевине Норвешке

Саопштења

13.09.2023. - 13:38

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименоване амбасадорке Краљевине Норвешке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма, којима краљ Харалд Пети именује Кристин Мелсом за изванредног и опуномоћеног амбасадора Краљевине Норвешке у нашој земљи.

Пожелевши добродошлицу новоименованој амбасадорки, председник Вучић је изразио уверење да ће се успешна сарадња и даљи развој односа између Србије и Норвешке наставити и у њеном мандату.
 
Двоје саговорника су разговарали о билатералним односима и констатовали да постоји додатни простор за продубљивање сарадње у свим областима од обостраног интереса.
 
Председник Вучић је захвалио Норвешкој на спремности да помогне Србији у правцу интегрисања у ЕУ,  као и у стратешким питањима, каква је област енергетике и са задовољством је подсетио на своју званичну посету Норвешкој.
 
Двоје саговорника су разговарали о регионалној ситуацији, посебно о дијалогу Београда и Приштине, као и о глобалним питањима.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТAРСТВА ОДБРАНЕ
 
Београд,
13. септембар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).