Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran

Saopštenja

12.05.2020. - 11:19

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlicu novom ambasadoru Islamske Republike Iran Rašidu Hasanu Puru.

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran

Foto Predsedništvo/ Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je, u razgovoru posle ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, izrazio saosećanje zbog žrtava zarazne bolesti KOVID-19 u Iranu, kao i nadu da će obe zemlje uspešno prevazići aktuelnu zdravstvenu situaciju i posvetiti se ispunjavanju planova za budućnost, kao i razvoju bilateralne saradnje.
 
Predsednik Vučić je istakao da će Srbija razvijati saradnju sa Iranom u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes. On je izrazio nadu da će uspon, pre svega, doživeti ekonomska saradnja.
 
Predsednik Vučić je naglasio da Srbija oseća iskrenu zahvalnost prema Iranu, koji pokazuje svoje prijateljstvo i, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uvažava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.
 
Ambasador Hasan Pur je rekao da će Iran ostati dosledan svom principijelnom stavu i nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim organizacijama. On je potvrdio opredeljenje vlasti u Teheranu da razvijaju svestrane odnose sa našom zemljom. Preneo je pozdrave predsednika Rohanija, kao i zahvalnost iranskog državnog vrha za inicijativu i angažovanje predsednika Vučića na razvoju saradnje dveju zemalja.
 
Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,

12. maj 2020. godine.

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.