Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Исламске Републике Иран

Саопштења

12.05.2020. - 11:19

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Исламске Републике Иран

Председник Републике Србије Александар Вучић пожелео је добродошлицу новом амбасадору Исламске Републике Иран Рашиду Хасану Пуру.

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Исламске Републике Иран

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Председник Вучић је, у разговору после церемоније примопредаје акредитивних писама, изразио саосећање због жртава заразне болести КОВИД-19 у Ирану, као и наду да ће обе земље успешно превазићи актуелну здравствену ситуацију и посветити се испуњавању планова за будућност, као и развоју билатералне сарадње.
 
Председник Вучић је истакао да ће Србија развијати сарадњу са Ираном у областима у којима за то постоје реалне могућности и обострани интерес. Он је изразио наду да ће успон, пре свега, доживети економска сарадња.
 
Председник Вучић је нагласио да Србија осећа искрену захвалност према Ирану, који показује своје пријатељство и, непризнавањем једнострано проглашене независности Косова, уважава територијални интегритет и суверенитет наше земље.
 
Амбасадор Хасан Пур је рекао да ће Иран остати доследан свом принципијелном ставу и наставити да подржава Србију у међународним организацијама. Он је потврдио опредељење власти у Техерану да развијају свестране односе са нашом земљом. Пренео је поздраве председника Роханија, као и захвалност иранског државног врха за иницијативу и ангажовање председника Вучића на развоју сарадње двеју земаља.
 
Двојица саговорника су изразили наду да ће околности ускоро дозволити размену посета и наставак раније планираних међудржавних контаката.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

12. мај 2020. године.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.