Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Danske

Saopštenja

16.09.2020. - 10:44

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Danske

Akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću predala je danas i ambasadorka Kraljevine Danske Suzan Šajn, koja mu je prenela pozdrave danske kraljice Margarete Druge.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je ambasadorki Šajn poželeo dobrodošlicu i uspeh njene diplomatske misije u Beogradu i rekao da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske. "Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije", naveo je predsednik Vučić. On je tim povodom zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će za novu srpsku Vladu jedan od prioriteta da budu reforme sa ciljem ubrzanja evropskog puta.
 
Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su se saglasili da bi naš napredak ka EU, uz postojeće dobre ekonomske pokazatelje, doprineo većem interesovanju kompanija iz Danske da ulažu u Srbiji. Ambasadorka Šajn je rekla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište, naglasivši da one sve više sele proizvodnju sa dalekih tržišta u Evropu, a Srbija nudi odlične uslove za poslovanje. Predsednik Vučić je rekao da bi dolazak više danskih kompanija mnogo značio za srpsku ekonomiju, posebno za razvoj preduzetničkog duha i radne etike.
 
Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima, koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za svetsku ekonomiju.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
16. septembar 2020. godine.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.