Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Данске

Саопштења

16.09.2020. - 10:44

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименоване амбасадорке Краљевине Данске

Акредитивна писма председнику Републике Србије Александру Вучићу предала је данас и амбасадорка Краљевине Данске Сузан Шајн, која му је пренела поздраве данске краљице Маргарете Друге.

Узвративши поздраве, председник Вучић је амбасадорки Шајн пожелео добродошлицу и успех њене дипломатске мисије у Београду и рекао да га радује интензивирање политичког дијалога Србије и Данске. "Србија може много да научи од Данске, посебно у областима кључним за европске интеграције", навео је председник Вучић. Он је тим поводом захвалио Данској за континуирану подршку Србији у преговарачком процесу за чланство у Европској унији и изразио очекивање да ће за нову српску Владу један од приоритета да буду реформе са циљем убрзања европског пута.
 
Председник Вучић и амбасадорка Шајн су се сагласили да би наш напредак ка ЕУ, уз постојеће добре економске показатеље, допринео већем интересовању компанија из Данске да улажу у Србији. Амбасадорка Шајн је рекла да је њен циљ да доведе више данских компанија на српско тржиште, нагласивши да оне све више селе производњу са далеких тржишта у Европу, а Србија нуди одличне услове за пословање. Председник Вучић је рекао да би долазак више данских компанија много значио за српску економију, посебно за развој предузетничког духа и радне етике.
 
Председник Вучић и амбасадорка Шајн су разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима, које је наметнула пандемија корона вируса, посебно за светску економију.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. септембар 2020. године.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.