Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Indije

Saopštenja

25.08.2021. - 10:03

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Indije

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je akreditivna pisma predao i ambasador Republike Indije Sandživ Koli.

Predsednik Vučić je ovom prilikom izrazio uverenje da će ambasador Koli tradicionalno dobre i prijateljske veze dve zemlje, koje karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima, svojim posvećenim radom učiniti još sadržajnijim. Podsetivši na čvrste odnose, građene u doba nastajanja Pokreta nesvrstanih, predsednik Vučić je izrazio nadu da će premijer Modi prihvatiti poziv da učestvuje na obeležavanju 60-ogodišnjice tog Pokreta u oktobru u Beogradu.
 
Predsednik Vučić je zahvalio Indiji na solidarnosti pokazanoj tokom pandemije KOVID-19, konkretno na pomoći da pribavimo vakcine koje je njihov Institut za serume razvio u saradnji sa AstraZenekom. 
 
On je takođe zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.
 
Ambasador Koli je rekao da je upravo predsednik Vučić otvorio novu eru u odnosima između dve zemlje, podsetivši da je 2017. godine kao premijer boravio u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina.
 
On je istakao da se nada napretku u međusobnim ekonomskim odnosima, primećujući veliki ekonomski napredak Srbije, čije iskustvo može da posluži i Indiji.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
25. avgust 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).