Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Индије

Саопштења

25.08.2021. - 10:03

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Индије

Председнику Републике Србије Александру Вучићу данас је акредитивна писма предао и амбасадор Републике Индије Санџив Коли.

Председник Вучић је овом приликом изразио уверење да ће амбасадор Коли традиционално добре и пријатељске везе две земље, које карактерише међусобно уважавање и висок степен подршке у најважнијим областима, својим посвећеним радом учинити још садржајнијим. Подсетивши на чврсте односе, грађене у доба настајања Покрета несврстаних, председник Вучић је изразио наду да ће премијер Моди прихватити позив да учествује на обележавању 60-огодишњице тог Покрета у октобру у Београду.
 
Председник Вучић је захвалио Индији на солидарности показаној током пандемије КОВИД-19, конкретно на помоћи да прибавимо вакцине које је њихов Институт за серуме развио у сарадњи са АстраЗенеком. 
 
Он је такође захвалио на доследној политици Индије и принципијелном ставу да поштује суверенитет и територијални интегритет Србије.
 
Амбасадор Коли је рекао да је управо председник Вучић отворио нову еру у односима између две земље, подсетивши да је 2017. године као премијер боравио у Индији, што је била прва посета једног високог званичника из Србије после тридесет година.
 
Он је истакао да се нада напретку у међусобним економским односима, примећујући велики економски напредак Србије, чије искуство може да послужи и Индији.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
25. август 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).