Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Kazahstan

Saopštenja

25.08.2021. - 09:55

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Kazahstan

Predsednik Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Kazahstan Madija Atamkulova i poželeo mu dobrodošlicu, uveren da će on, na temelju prijateljskih odnosa dveju zemalja, sa uspehom obavljati diplomatsku dužnost. I ovom prilikom je ukazao na značaj toga što je diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji pre dve godine podignuto na nivo ambasade.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Atamkulova da prenese pozdrave predsedniku Tokajevu, kao i prvom predsedniku Kazahstana Nazarbajevu. On je izrazio nadu da će u ovoj godini, kada se navršava 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Kazahstana, u zvaničnu posetu doći predsednik Tokajev, kao i drugi kazahstanski zvaničnici, posebno šef diplomatije, koga očekujemo u Beogradu prilikom obeležavanja jubileja Pokreta nesvrstanih. 
 
Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Kazahstan treba da rade na jačanju političkih odnosa kroz intenzivniju razmenu zvaničnih poseta i međusobnom podrškom u multilateralnim formatima, kao i na jačanju ekonomske saradnje.
 
Ambasador Atamkulov je rekao da mu je čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i preneo pozdrave predsednika Tokajeva i prvog predsednika Nazarbajeva. On je rekao da Kazahstan smatra Srbiju za važnog političkog i ekonomskog partnera. Kazahstanski ambasador je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.
 
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će ta podrška i dalje biti izražavana u međunarodnim organizacijama.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
25. avgust 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).