Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Казахстан

Саопштења

25.08.2021. - 09:55

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Казахстан

Председник Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Републике Казахстан Мадија Атамкулова и пожелео му добродошлицу, уверен да ће он, на темељу пријатељских односа двеју земаља, са успехом обављати дипломатску дужност. И овом приликом је указао на значај тога што је дипломатско представништво Казахстана у Србији пре две године подигнуто на ниво амбасаде.

Председник Вучић је замолио амбасадора Атамкулова да пренесе поздраве председнику Токајеву, као и првом председнику Казахстана Назарбајеву. Он је изразио наду да ће у овој години, када се навршава 25 година од успостављања дипломатских односа Србије и Казахстана, у званичну посету доћи председник Токајев, као и други казахстански званичници, посебно шеф дипломатије, кога очекујемо у Београду приликом обележавања јубилеја Покрета несврстаних. 
 
Председник Вучић је рекао да Србија и Казахстан треба да раде на јачању политичких односа кроз интензивнију размену званичних посета и међусобном подршком у мултилатералним форматима, као и на јачању економске сарадње.
 
Амбасадор Атамкулов је рекао да му је част да представља своју земљу у Србији и пренео поздраве председника Токајева и првог председника Назарбајева. Он је рекао да Казахстан сматра Србију за важног политичког и економског партнера. Казахстански амбасадор је потврдио подршку своје земље територијалном интегритету и суверенитету наше земље.
 
Председник Вучић је изразио захвалност Казахстану на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије непризнавањем тзв. Косова, као и наду да ће та подршка и даље бити изражавана у међународним организацијама.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
25. август 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).