Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Kraljevine Kambodže

Saopštenja

13.09.2023. - 14:14

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Kraljevine Kambodže

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Kraljevine Kambodže Bunpe Tana.

Poželevši mu dobrodošlicu i uspešan mandat, predsednik Vučić je podsetio na tradicionalno, višedecenijsko prijateljstvo i saradnju, puno međusobno uvažavanje i visok stepen podrške i izrazio uverenje da će Srbija i Kambodža u narednom periodu unaprediti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.
 
Predsednik Vučić je zahvalio na principijelnom stavu Kambodže po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, što vidimo kao izraz prijateljstva i posvećenosti Povelji UN i principima međunarodnog prava.
 
Ambasador Tan je preneo pozdrave kralja Norodoma Sihamonija i želje za napredak Srbije i bliže odnose dveju zemalja.
 
Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je zahvalio Kambodži na dragocenoj podršci tokom pristupanja Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, koje je potpisano na Samitu Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Džakarti.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
13. septembar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).