Председник Вучић примио акредитивна писма новоизабраног амбасадора Краљевине Камбоџе

Саопштења

13.09.2023. - 14:14

Председник Вучић примио акредитивна писма новоизабраног амбасадора Краљевине Камбоџе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоизабраног амбасадора Краљевине Камбоџе Бунпе Тана.

Пожелевши му добродошлицу и успешан мандат, председник Вучић је подсетио на традиционално, вишедеценијско пријатељство и сарадњу, пуно међусобно уважавање и висок степен подршке и изразио уверење да ће Србија и Камбоџа у наредном периоду унапредити сарадњу у свим областима од заједничког интереса.
 
Председник Вучић је захвалио на принципијелном ставу Камбоџе по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије, што видимо као израз пријатељства и посвећености Повељи УН и принципима међународног права.
 
Амбасадор Тан је пренео поздраве краља Нородома Сихамонија и жеље за напредак Србије и ближе односе двеју земаља.
 
Узвративши поздраве, председник Вучић је захвалио Камбоџи на драгоценој подршци током приступања Уговору о пријатељству и сарадњи у Југоисточној Азији, које је потписано на Самиту Асоцијације земаља југоисточне Азије (ASEAN) у Џакарти.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
13. септембар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).