Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Republike Finske

Saopštenja

13.09.2023. - 13:49

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Republike Finske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Republike Finske Niklasa Lindkvista i tom prilikom mu poželeo dobrodošlicu i uspeh u obavljanju nove dužnosti. 

Dvojica sagovornika su razgovarali o jačanju političkog dijaloga na svim nivoima i istakli da postoji značajan prostor za produbljivanje bilateralne saradnje u brojnim oblastima od obostranog značaja. 
 
Predsednik Vučić je pozvao finske investitore da u narednom periodu pojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije, jer iskustva dosadašnjih stranih investitora potvrđuju da je Srbija proteklih godina bez premca u regionu, kada je reč o uslovima koje pruža za investiranje.
 
Po pitanju evropskog puta Srbije, predsednik Vučić je istakao da je u pregovaračkom procesu za članstvo u EU Srbiji značajna kontinuirana i aktivna podrška Finske, kao i njihova iskustva iz tog procesa.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
13. septembar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).