Председник Вучић примио акредитивна писма новоизабраног амбасадора Републике Финске

Саопштења

13.09.2023. - 13:49

Председник Вучић примио акредитивна писма новоизабраног амбасадора Републике Финске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоизабраног амбасадора Републике Финске Никласа Линдквиста и том приликом му пожелео добродошлицу и успех у обављању нове дужности. 

Двојица саговорника су разговарали о јачању политичког дијалога на свим нивоима и истакли да постоји значајан простор за продубљивање билатералне сарадње у бројним областима од обостраног значаја. 
 
Председник Вучић је позвао финске инвеститоре да у наредном периоду појачају своје присуство на тржишту Србије, јер искуства досадашњих страних инвеститора потврђују да је Србија протеклих година без премца у региону, када је реч о условима које пружа за инвестирање.
 
По питању европског пута Србије, председник Вучић је истакао да је у преговарачком процесу за чланство у ЕУ Србији значајна континуирана и активна подршка Финске, као и њихова искуства из тог процеса.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
13. септембар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).