ambasador-brazila.jpg

Saopštenja

12.03.2019. - 17:08

Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Federativne Republike Brazil

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, primajući akreditivna pisma novog ambasadora Federativne Republike Brazil Eduarda Botelja Barbose, istakao da postoji višedecenijsko prijateljstvo dveju zemalja i da nas povezuju diplomatski odnosi, ustanovljeni pre 80 godina. On je uputio pozdrave predsedniku Žairu Bolsonaru, naglasivši da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi.

Predsednik Vučić je naveo da Srbija smatra Brazil istinskim prijateljem, koji je bio uz nas i u najtežim momentima u skorijoj istoriji, i zahvalio na principijelnom stavu Brazila o podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.
 
Predsednik Vučić je konstatovao da odnose dveju zemalja karakterišu međusobno razumevanje i obostrana podrška u najvažnijim pitanjima. S tim u vezi je rekao da će ambasador Boteljo Barbosa u državnom vrhu Srbije imati veliku pomoć, kako bi tokom njegovog diplomatskog mandata, politički dijalog i ekonomska saradnja napredovali.
 
Ambasador Boteljo Barbosa upoznao je predsednika Vučića sa ekonomskom situacijom u Brazilu, devetoj privredi sveta, i izdvojio poljoprivredu i farmaceutsku industriju kao oblasti u kojoj dve zemlje, uprkos geografskoj udaljenosti, mogu da ostvare najplodniju saradnju.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
12. mart 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.