ambasador-brazila.jpg

Саопштења

12.03.2019. - 17:08

Председник Вучић примио је акредитивна писма новог амбасадора Федеративне Републике Бразил

Председник Републике Србије Александар Вучић је, примајући акредитивна писма новог амбасадора Федеративне Републике Бразил Едуарда Ботеља Барбосе, истакао да постоји вишедеценијско пријатељство двеју земаља и да нас повезују дипломатски односи, установљени пре 80 година. Он је упутио поздраве председнику Жаиру Болсонару, нагласивши да је Бразил један од наших најзначајнијих политичких и економских партнера у Латинској Америци.

Председник Вучић је навео да Србија сматра Бразил истинским пријатељем, који је био уз нас и у најтежим моментима у скоријој историји, и захвалио на принципијелном ставу Бразила о подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.
 
Председник Вучић је констатовао да односе двеју земаља карактеришу међусобно разумевање и обострана подршка у најважнијим питањима. С тим у вези је рекао да ће амбасадор Ботељо Барбоса у државном врху Србије имати велику помоћ, како би током његовог дипломатског мандата, политички дијалог и економска сарадња напредовали.
 
Амбасадор Ботељо Барбоса упознао je председника Вучића са економском ситуацијом у Бразилу, деветој привреди света, и издвојио пољопривреду и фармацеутску индустрију као области у којој две земље, упркос географској удаљености, могу да остваре најплоднију сарадњу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
12. март 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.