jarc-velika.jpg

Saopštenja

12.03.2019. - 16:54

Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije Iztoka Jarca, koji mu je preneo poruku predsednika Boruta Pahora i poziv za učešće na Samitu Brdo-Brioni procesa u maju.

Poželevši ambasadoru Jarcu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije nastaviti da se razvijaju na obostranu korist. On je naglasio da je nedavna poseta predsednika Pahora bila veliki podsticaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima, ali i regionalnoj saradnji, s obzirom na aktivan angažman Slovenije u regionalnim pitanjima u okviru Brdo-Brioni procesa, kao i Berlinskog procesa. S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao opredeljenje Srbije za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.
 
Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije, ne samo političkoj, već i ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima. On je dodao da bi iskustvo ambasadora Jarca, kao nekadašnjeg ministra poljoprivrede, bilo dragoceno za razvoj ove oblasti u Srbiji. Ambasador Jarc je, s tim u vezi, izneo ideju povezivanja opština iz Srbije i Slovenije, u kojima je poljoprivreda dominantna oblast.
 
Predsednik Vučić i ambasador Jarc su konstatovali da postoji obostrani interes za dalje unapređenje ekonomskih veza, a da se odnedavno povećavaju i investicije srpskih kompanija u Sloveniji.
 
Dvojica sagovornika su istakli da je održavanje zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
12. mart 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.