jarc-velika.jpg

Саопштења

12.03.2019. - 16:54

Председник Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Словеније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Словеније Изтока Јарца, који му је пренео поруку председника Борута Пахора и позив за учешће на Самиту Брдо-Бриони процеса у мају.

Пожелевши амбасадору Јарцу добродошлицу и успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио уверење да ће политички дијалог и економска сарадња Србије и Словеније наставити да се развијају на обострану корист. Он је нагласио да је недавна посета председника Пахора била велики подстицај свеобухватним билатералним односима, али и регионалној сарадњи, с обзиром на активан ангажман Словеније у регионалним питањима у оквиру Брдо-Бриони процеса, као и Берлинског процеса. С тим у вези, председник Вучић је истакао опредељење Србије за очување мира и стабилности у региону.
 
Председник Вучић је захвалио на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије, не само политичкој, већ и експертској помоћи у конкретним преговарачким поглављима. Он је додао да би искуство амбасадора Јарца, као некадашњег министра пољопривреде, било драгоцено за развој oве области у Србији. Амбасадор Јарц је, с тим у вези, изнео идеју повезивања општина из Србије и Словеније, у којима је пољопривреда доминантна област.
 
Председник Вучић и амбасадор Јарц су констатовали да постоји обострани интерес за даље унапређење економских веза, а да се однедавно повећавају и инвестиције српских компанија у Словенији.
 
Двојица саговорника су истакли да је одржавање заједничких седница влада Србије и Словеније значајно утицало на боље разумевање и већу сарадњу двеју земаља.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
12. март 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.