studenti_velika.jpg

18.09.2018. - 10:49

Predsednik Vučić sa studentima sa katedre za srpski jezik na Univerzitetu za međunarodne studije u Pekingu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas grupu studenata sa katedre za srpski jezik na Univerzitetu za međunarodne studije u Pekingu.

"Poznavanje jezika i kulture jednog naroda veoma je važna stvar u odnosima Srbije i Kine, ali i u odnosima 16 evropskih zemalja i Kine. Vaše znanje doprineće većem prijateljstvu srpskog i kineskog naroda i država. Ništa ljude ne privlači koliko poznavanje kulture, jezika i običaja drugih naroda. Kineski narod je veliki narod i njegova snaga leži u podršci i poznavanju drugih naroda. Čak i inicijijativa "Jedan  pojas, jedan put" nije samo da bi kineskom narodu bilo bolje, već da bi i ostali učesnici imali korist od tog projekta. Volimo i poštujemo kineski narod, jer je bio uz nas i u najtežim vremenima. Sve je veći broj kineskih investitora u Srbiji, jedni druge podržavamo u svim međunarodnim procesima", istakao je predsednik Vučić obraćajući se studentima.

Predsednik Vučić uputio je poziv studenatima da posete Srbiju i budu njegovi gosti.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Peking, 18. septembar 2018. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).