18.09.2018

Председник Вучић са студентима са катедре за српски језик на Универзитету за међународне студије у Пекингу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас групу студената са катедре за српски језик на Универзитету за међународне студије у Пекингу.

"Познавање језика и културе једног народа веома је важна ствар у односима Србије и Кине, али и у односима 16 европских земаља и Кине. Ваше знање допринеће већем пријатељству српског и кинеског народа и држава. Ништа људе не привлачи колико познавање културе, језика и обичаја других народа. Кинески народ је велики народ и његова снага лежи у подршци и познавању других народа. Чак и иницијијатива "Један  појас, један пут" није само да би кинеском народу било боље, већ да би и остали учесници имали корист од тог пројекта. Волимо и поштујемо кинески народ, јер је био уз нас и у најтежим временима. Све је већи број кинеских инвеститора у Србији, једни друге подржавамо у свим међународним процесима", истакао је председник Вучић обраћајући се студентима.

Председник Вучић упутио је позив студенатима да посете Србију и буду његови гости.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Пекинг, 18. септембар 2018. године