Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte

21.05.2020. - 15:34

Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa kojima je razgovarao o evropskim integracijama Srbije, predstojećim izborima i situaciji u regionu.

Sagovornici su zaključili da je važno da izbori budu održani u dobroj izbornoj atmosferi i da sve stranke imaju fer kampanju, kao i da glasači budu motivisani da izađu u što većem broju.

Tema razgovora bio je i prošlonedeljni video konferencijski sastanak EU Zapadni Balkan, kao i zastoj dijaloga sa Prištinom, vladavina prava i situacija u regionu.

U otvorenom, konstruktivnom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da treba raditi na dobrim susedskim odnosima u cilju pune stabilizacije političkih prilika u regionu.

Ambasadori zemalja Kvinte i šef Delegacije EU izrazili su zadovoljstvo borbom protiv zarazne bolesti KOVID-19.

Predsednik Vučić zahvalio je na pomoći EU i SAD, koju smo dobili tokom pandemije, i obavestio ambasadore o ekonomskoj situaciji i programu za oporavak privrede nakon pandemije.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 21. maj 2020. godine

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.