Председник Вучић састао се са амбасадорима земаља Квинте

Саопштења

21.05.2020. - 15:34

Председник Вучић састао се са амбасадорима земаља Квинте

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима земаља Квинте - Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом Делегације Европске уније у Србији, са којима је разговарао о европским интеграцијама Србије, предстојећим изборима и ситуацији у региону.

Саговорници су закључили да је важно да избори буду одржани у доброј изборној атмосфери и да све странке имају фер кампању, као и да гласачи буду мотивисани да изађу у што већем броју.
 
Тема разговора био је и прошлонедељни видео конференцијски састанак ЕУ Западни Балкан, као и застој дијалога са Приштином, владавина права и ситуација у региону.
 
У отвореном, конструктивном и садржајном разговору истакнуто је да треба радити на добрим суседским односима у циљу пуне стабилизације политичких прилика у региону.
 
Амбасадори земаља Квинте и шеф Делегације ЕУ изразили су задовољство борбом против заразне болести КОВИД-19.
 
Председник Вучић захвалио је на помоћи ЕУ и САД, коју смо добили током пандемије, и обавестио амбасадоре о економској ситуацији и програму за опоравак привреде након пандемије.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд, 21. мај 2020. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.