Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

05.08.2020. - 11:11

Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se obe zemlje u potpunosti posvete ostvarivanju zajedničkih planova o saradnji u različitim oblastima. Takođe su izrazili očekivanje da će omogućiti učestalije međudržavne kontakte i razmenu poseta na visokom nivou, kako bi najavljena poseta predsednika Putina bila pripremljena na najbolji način.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o toku dijaloga Beograda i Prištine, posebno o nestalim i interno raseljenim licima, kao i o ekonomiji. Dvojica sagovornika su se saglasili da bi bilo od suštinske važnosti da budu primenjeni i prethodno postignuti sporazumi između Beograda i Prištine, posebno oni koji se tiču Zajednice srpskih opština.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
5. avgust 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).