Председник Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

05.08.2020. - 11:11

Председник Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, посебно о реализацији конкретних договора и заједничких пројеката.

Двојица саговорника су изразили наду да ће околности ускоро дозволити да се обе земље у потпуности посвете остваривању заједничких планова о сарадњи у различитим областима. Такође су изразили очекивање да ће омогућити учесталије међудржавне контакте и размену посета на високом нивоу, како би најављена посета председника Путина била припремљена на најбољи начин.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о току дијалога Београда и Приштине, посебно о несталим и интерно расељеним лицима, као и о економији. Двојица саговорника су се сагласили да би било од суштинске важности да буду примењени и претходно постигнути споразуми између Београда и Приштине, посебно они који се тичу Заједнице српских општина.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
5. август 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).