Predsednik Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove

05.11.2019. - 11:08

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom sa kojim je razgovarao o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, postupcima koji se pred MMKS vode protiv državljana Srbije, rezultatima rada Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, kao i pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja srpskim pravosudnim organima.

Predsednik Vučić je istakao da je saradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove dobra, kao i da će Srbija uprkos neslaganju oko nekih pitanja nastaviti da jača saradnju sa Tužilaštvom MMKS.

Predsednik Vučić je zahvalio na predlogu glavnog tužioca Bramerca da nadležne institucije u Srbiji učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo MMKS, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine.

Glavni tužilac MMKS Serž Bramerc izrazio je nezadovoljstvo regionalnom saradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.

VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,

5. novembar 2019. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).