Председник Вучић састао се са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове

Саопштења

05.11.2019. - 11:08

Председник Вучић састао се са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове Сержом Брамерцом са којим је разговарао о предстојећем извештају тужиоца за Савет безбедности УН, поступцима који се пред ММКС воде против држављана Србије, резултатима рада Тужилаштва Хашког трибунала за бившу Југославију, као и помоћи у изградњи институција и преношењу знања српским правосудним органима.

Председник Вучић је истакао да је сарадња Србије са Механизмом за међународне кривичне судове добра, као и да ће Србија упркос неслагању око неких питања наставити да јача сарадњу са Тужилаштвом ММКС.
 
Председник Вучић је захвалио на предлогу главног тужиоца Брамерца да надлежне институције у Србији учествују у заједничким програмима, кроз које би Тужилаштво ММКС, у виду обуке и других видова подршке, помогло примену Стратегије за ратне злочине.
 
Главни тужилац ММКС Серж Брамерц изразио је незадовољство регионалном сарадњом, као и жаљење због спорости достављања документације неопходне у процесима који се воде пред Механизмом.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

5. новембар 2019. године

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.