Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Finske

Saopštenja

01.10.2019. - 19:45

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Finske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Finske Peku Havista i izrazio zadovoljstvo zbog zajedničkog obeležavanja značajnog jubileja – 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, o čemu svedoči i izložba u Arhivu Jugoslavije.

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Havistu na podršci evropskom putu Srbije, istakavši da je kontinuirana i aktivna podrška značajna, posebno imajući u vidu šestomesečno predsedavanje Finske Savetu EU.
 
Tokom susreta, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog finskih investicija u Srbiji, ali su dvojica sagovornika konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu dovoljno iskorišćene mogućnosti. Oni su izrazili nadu da će kontakti između srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji, s obzirom na to da je početkom juna uspostavljen direktan let između Beograda i Helsinkija, što će pogodovati i razvoju saradnje u oblasti turizma.
 
Predsednik Vučić je obavestio ministra Havistu i o razlozima zastoja dijaloga između Beograda i Prištine, istakavši da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.
 
Predsednik Vučić je ministru Havistu izrazio saučešće povodom današnjeg napada u finskom gradu Kuopiju.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
1. oktobar 2019. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.