Председник Вучић састао се са министром спољних послова Републике Финске

01.10.2019. - 19:45

Председник Вучић састао се са министром спољних послова Републике Финске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Финске Пеку Хависта и изразио задовољство због заједничког обележавања значајног јубилеја – 90 година од успостављања дипломатских односа двеју земаља, о чему сведочи и изложба у Архиву Југославије.

Председник Вучић је захвалио министру Хависту на подршци европском путу Србије, истакавши да је континуирана и активна подршка значајна, посебно имајући у виду шестомесечно председавање Финске Савету ЕУ.

Током сусрета, председник Вучић је изразио задовољство због финских инвестиција у Србији, али су двојица саговорника констатовали да у економској сарадњи нису довољно искоришћене могућности. Они су изразили наду да ће контакти између српских и финских компанија бити интензивнији, с обзиром на то да је почетком јуна успостављен директан лет између Београда и Хелсинкија, што ће погодовати и развоју сарадње у области туризма.

Председник Вучић је обавестио министра Хависту и о разлозима застоја дијалога између Београда и Приштине, истакавши да је Србија спремна да се врати дијалогу по укидању такси, јер се искрено залаже за постизање стварног и одрживог компромиса у решавању питања Косова и Метохије.

Председник Вучић је министру Хависту изразио саучешће поводом данашњег напада у финском граду Куопију.

ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
1. октобар 2019. године

Подели

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.