Saopštenja

28.04.2024. - 15:02

Razgovor sa predsednikom Republike Srpske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  razgovarao je danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Dvojica predsednika razmatrala su sva aktuelna pitanja iz regiona. 

 
Predsednik Vučić je posebno izvestio Milorada Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom predloga Nemačke i drugih velikih sila da se usvoji Rezolucija o Srebrenici. Predsednik Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu.
 
Takođe, predsednik Vučić je obavestio predsednika Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti, ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.
 
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je obavestio predsednika Vučića o svojoj poseti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posete. Istovremeno, predsednik Dodik je zatražio od predsednika Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.
 
Predsednik Vučić je prihvatio ideju predsednika Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji.
 
O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, predsednici Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu.
 
Beograd,
28. april 2024. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).