Саопштења

28.04.2024. - 15:02

Разговор са председником Републике Српске

Председник Републике Србије Александар Вучић  разговарао је данас са председником Републике Српске Милорадом Додиком. Двојица председника разматрала су сва актуелна питања из региона. 

 
Председник Вучић је посебно известио Милорада Додика о активностима Републике Србије и њене делегације у УН поводом предлога Немачке и других великих сила да се усвоји Резолуција о Сребреници. Председник Вучић је истакао да је ситуација по српски народ веома тешка и сложена, те да је сасвим јасно да ће велике западне земље покушати да изгласају поменуту резолуцију, готово по сваку цену.
 
Такође, председник Вучић je обавестио председника Додика да је Република Србија уложила максималне напоре да заштити, не само виталне интересе српског народа, већ и истину и међународно право.
 
Председник Републике Српске Милорад Додик je обавестио председника Вучића о својој посети Руској Федерацији и резултатима те посете. Истовремено, председник Додик je затражио од председника Вучића да Сабор српског народа, Србије и Српске буде одржан одмах по усвајању Резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, јер српски народ мора да пружи снажан одговор на најтеже моралне, правне и политичке дисквалификације које су против њега припремљене.
 
Председник Вучић је прихватио идеју председника Додика, те ће датум одржавања Сабора српског народа бити одређен непосредно по окончању одржавања Генералне скупштине УН и гласања о резолуцији.
 
О свим економским пројектима и другим видовима сарадње, председници Вучић и Додик разговараће 1. маја у Београду.
 
Београд,
28. април 2024. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).